Recensies en interviews Kasteel de Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel

 

Recensies

 

(…) zeer goede kwaliteit (…) gedegen (…) is gebaseerd op een uitgebreid bronnenonderzoek en bevat zeer veel prenten.

KastelenInNederland.nl, 14 juni 2021. Zie: https://www.kasteleninnederland.nl/publicatiedetails.php?id=4565.

 

 

De beide auteurs gaan nauwgezet in op de geschiedenis van dit reeds lang verdwenen goed. Hun boek is een studie waarmee je je op een grijze zondagmiddag terugtrekt en in korte tijd en in chronologische opzet veel interessante kennis opdoet van een huis en gebied dat op zichzelf al een eeuwenoude geschiedenis heeft.

René Dessing, voorzitter stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL), 22 november 2020.

https://www.skbl.nl/jan-van-der-elst-en-maud-mommers-de-boekhorst-de-geschiedenis-van-een-hollands-pronkjuweel-soesterberg-2020/

 

Een viersterren recensie op Hebban.nl!

Je merkt als lezer dat er een goede research is gedaan. Boek is een must read/ have voor de echte liefhebber.

Elma Voogdt, 23 oktober 2020. Zie: https://www.hebban.nl/recensie/embv-over-kasteel-de-boekhorst.

 

 

Dit boek over het verdwenen kasteel De Boekhorst, dat ooit lag aan de huidige Langevelderweg in Noordwijkerhout, is vlot geschreven en rijk geïllustreerd. Van der Elst en Mommers hebben duidelijk veel research in hun werk gestoken.

Aad van der Geest, Rijnlandse geschiedenis, oktober 2020.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

 

 

 

 

Kasteel de Boekhorst van Jan van der Elst & Maud Mommers is een interessant en indrukwekkend boek over de geschiedenis van een kasteel dat helaas jaren geleden gesloopt is. Het is een boek dat vlot wegleest.

Anneke van Dijken, januari 2021. Zie:  https://surfingann.blogspot.com/2021/01/kasteel-de-boekhorst-jan-van-der-elst.html.

 

 

Is dit boek alleen interessant voor inwoners uit Noordwijk en omgeving? Zeker niet, wie geïnteresseerd is in de  geschiedenis van Holland, de kastelen en de graven zal dit werk ook kunnen waarderen.

Hans van der Meiden, 24 januari 2021. Zie: http://geschiedenislezen.nl/nederland/kasteel-de-boekhorst-jan-van-der-elst-en-maud-mommers/.

 

 

De auteurs hebben een enorm researchwerk verricht en dat is aan de details in hun schrift (en de bibliografie) terug te zien. Het is chronologisch neergezet en in zeer toegankelijk taalgebruik waardoor het voor een leek ook goed te lezen is. Hierdoor is het niet alleen voor liefhebbers van de Nederlandse geschiedenis een prettig naslagwerk maar zeker ook voor inwoners uit de bollenstreek leuk om door te nemen.

Conny Schelvis, 29 juli 2021. Zie: https://conniesboekkies.wordpress.com/2021/07/29/kasteel-de-boekhorst-jan-van-der-elst-maud-mommers/

 

 

Interviews

 

Leidsch Dagblad, 1 december 2020.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

 

 

Bollenstreek Omroep, 2 november 2020.

 

 

Bollenstreek Omroep, 9 november 2021.

Journalist Wilma Gudmundsson in gesprek met Jan van der Elst, schrijver van Kasteel de Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel (Aspekt 2020).

TV: Kasteel de Boekhorst in Bollenstreek van Toen

 

 

 

Maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie

 

De verkoop van onze monografie Kasteel de Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel verloopt volgens uitgeverij Aspekt boven verwachting. Tot nu hebben ook een aantal culturele en wetenschappelijke instellingen ons boek aangeschaft, zoals de Universiteitsbibliotheek Leiden, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum.

Dat ons boek echter ook buiten Nederland door allerlei wetenschappelijke en culturele organisaties zou worden gekocht, is een complete verrassing voor ons. Inmiddels is onze monografie in den vreemde aangeschaft door Universitätsbibliothek Heidelberg en Münster, Technische Universität Braunschweig, Harvard University, Princeton University, Yale University, Northwestern University, University of Pennsylvania, Columbia University, Columbus State University, Zentralinstitut für Kunstgeschichte München, Bibliothèque d’histoire de l’art te Parijs, Kunstbibliothek Staatliche Museen te Berlijn, Getty Research Institute, The Frick Collection en Cleveland Museum of Art.

Zie: https://www.worldcat.org/title/kasteel-de-boekhorst-de-geschiedenis-van-een-hollands-pronkjuweel/oclc/1224309914